Ziua Campului de Cercetare-Dezvoltare 2021

La Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricola Lovrin s-a desfasurat o nouă ediție a Zilelor Câmpului, cea de-a VI-a editie a avut loc in data de 26 mai 2021, in cadrul platformei expo a SCDA Lovrin.

La fel ca in anii trecuti, si in anul acesta, evenimentul s-a realizat cu participarea partenerilor nostri din domeniul agrobusiness, care au prezentat 40 de soiuri de grau si 12 tehnologii.

Evenimentul a fost incununat de prezentarea oficiala a noului soi de grau romanesc Biharia, creat de cercetatorii de la SCDA Lovrin si omologat in aceasta primavara. Soiul se caracterizeaza prin productii ridicate, cu un potential de pana la 12 t/ha chiar si cu o tehnologie medie, stabile si constante, dar si cu rezistența la virusul piticirea graului. Poate fi cultivat in toate zonele tarii pretabile pentru cultura de  grau, cu precadere in zona de Sud si Vest a Romaniei.

Evenimentul a fost transmis online cu ajutorul asistentei partenerilor nostri Media Agrointeligenta.

Biharia – noul soi de grau omologat cu productie peste 10 tone/ha

ZIUA CAMPULUI DE CERCETARE DEZVOLTARE LOVRIN 2020

Urmand traditia din ultimii ani, la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricola Lovrin s-a desfasurat cea de-a V-a editie a evenimentului intitulat “ZIUA CAMPULUI DE CERCETARE DEZVOLTARE 2020“.

Evenimentul s-a desfasurat in data de 4 iunie 2020 in incinta platformei expo a SCDA Lovrin cu participarea partenerilor nostri dintre care amintim: ALBIT, BAYER, BASF, CORTEEVA, CAUSSADE, DONAU SAAT, INNVIGO, KWIZDA, NUFARM, SAATEN UNION, SAT BAU, SYNGENTA.

Evenimentul s-a desfasurat fara prezenta fizica a fermierilor si s-a transmis online cu ajutorul asistentei partenerilor nostri media Agrointeligenta.

Platforma expo a fost organizata in doua directii:

  1. O expozitie cu 42 sortimente de cereale paioase (grau, orz, orzoaica, secara, ovaz de toamna si primavara) apartinand atat SCDA Lovrin cat si partenerilor nostri.

In cadrul experientelor s-a urmarit evidentierea evolutiei fiecarui soi in exact aceleasi conditii de tehnologie

  1. O expozitie cu un singur soi de grau (creatia SCDA Lovrin) pe care au fost aplicate tehnologiile de tratamente ale partenerilor nostri la semanat sau/si in vegetatie.

ZIUA PORUMBULUI SI A FLORII SOARELUI LA SCDA LOVRIN 2020

Urmand traditia din ultimii ani, la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricola Lovrin s-a desfasurat cea de-a II-a editie a evenimentului intitulat “ZIUA PORUMBULUI SI A FLORII SOARELUI LA scda LOVRIN 2020”.

Evenimentul a avut loc in data de 6 august 2020 in incinta platformei expo a SCDA Lovrin, cu participarea partenerilor nostri dintre care amintim: ALBIT, ALTA SEEDS, BAYER/DEKALB, BASF, CORTEEVA-PIONEER, CAUSSADE, DONAU SAAT, EURALIS, EVO PLANT, EXPERT AGRI-BUSINESS, FUNDULEA, INNVIGO, LIMAGRAIN, MAS SEEDS, KWIZDA, KWS, SAATEN UNION, SAT BAU, SYNGENTA.

Evenimentul s-a desfasurat fara prezenta fizica a fermierilor si s-a transmis online cu ajutorul asistentei partenerilor nostri media Agrointeligenta.
Platforma expo a fost organizata in doua directii:
1. O expozitie cu 41 de hibrizi de floarea soarelui Clearfield si 21 de hibrizi de floarea soarelui Express apartinand partenerilor nostri.
In cadrul experientelor s-a urmarit evidentierea evolutiei fiecarui hibrid in exact aceleasi conditii de tehnologie.

2. O expozitie cu 84 de hibrizi de porumb, creatii SCDA Lovrin si ale partenerilor nostri.